FLORIDA V ŽENSKI DRUŽBI - 7 Days

Na posebnem potovanju boste v družbi odlične vodnice Tine Mušič odkrivale skrivnosti Floride in njenega predela – Miamija.

1. DAN: LJUBLJANA-EVROPA-MIAMI (obroki na letalu)
Zbor potnic na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in polet s prestopanjem v Miami. Po pristanku in opravljenih mejnih formalnosti nas čaka prevoz do hotela, kjer se bomo lahko udobno namestile, osvežile in odpočile. Prenočevanje.

2. DAN: MIAMI
Po zajtrku bomo dan pričele z ogledom mesta. Miami je največje urbano središče na jugovzhodu in četrto največje mesto ZDA. Posebno vzdušje mu daje zelo pisana paleta prebivalcev, ki so s svojim prepletom kultur in izročila vtisnili mestu prav poseben pečat. Sprehodile se bomo skozi Biscayne Bay, predel med celinskim Miamijem, poslovnim Downtown in otokom Miami Beach. Predel slovi tudi po odličnih restavracijah in živahni ribji tržnici, v bližnjem Key Biscayne pa je tudi Crandon Golf Course, ki velja za najbolj priljubljeno javno golf igrišče v ZDA. V tem predelu bomo namenile nekaj časa za kosilo, popoldan pa vam priporočamo križarjenje po zalivu (doplačilo). Nato nas čaka še sprehod skozi zgodovinsko četrt Art Deco. Preplet zgodovinskih stavb, danes večinoma urejenih v hotele in poslovne porstore, vam bo ponudil bogat vpogled v zgodovino in arhitekturo mesta. Dan bomo zaključile na ulici Lincoln Road kjer navduši bogata ponudba trgovin, butikov in restavracij. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. DAN: MIAMI – EVERGLADES – MIAMI
Po zajtrku se boste zapeljale do narodnega parka Everglades, največje subtropske divjine v ZDA, kjer nas čaka vožnja s posebnimi propelerskimi čolni skozi močvirne predele mangrov. Drveč po gladini tega edinstvenega in občutljivega ekosistema z največjo površino divje narave v ZDA bomo vstopile v domovanje aligatorjev, delfinov, gologlavih orlov, čapelj, morskih krav in drugih divjij živali. Močvirje je tu tako bogato z aligatorji, da jih je v toplem vremenu mogoče opaziti na vsakih nekaj metrov, priplavajo pa čisto do roba čolna, skoraj na doseg roke, ki jo je bolje držati v žepu. Park ponuja tudi razgled na čudovite redke ptice, ki gnezdijo na tem področju. Najbolj pogumne boste lahko aligatorje vzele celo v naročje! Sledilo bo nekaj prostega časa za kosilo. Na poti nazaj v Miami se bomo ustavile v nakupovalnem središču Dolphin Mall, ki velja za enega največjih outlet centrov v tem delu ZDA. Bogata ponudba in odlične cene vsakič znova navdušijo. Po končanem nakupovanju prevoz do hotela.

4. DAN: MIAMI – KEY WEST
Po zajtrku se boste odpravile do najjužnejše točke celinskih ZDA. Ta izjemen kotiček Amerike je od Miamija oddaljen kar dobre štiri ure. Prečkanje 42 mostov, med njimi tudi “7 Mile Bridge”, ki povezujejo celinsko Florido z otočki in vožnja po čezmorski cesti, ki stoji zgolj na stebrih sredi morja, je v jutranjem soncu posebno doživetje. Čisto na koncu čezmorska cesta pripelje v Key West, ki je bilo v preteklosti eno izmed najbolj bogatih mest države, danes pa je živahen in arhitekturno bogat karibski otok s prijaznimi ljudmi in turističnimi in športnimi atrakcijami, obdajajo ga številni manjši otočki, ki so nekoč predstavljali podvodni koralni greben. Najbolj preseneti arhitektura, ki je mešanica viktorijanskega, bahamskega in angleškega stila. V Key Westu nas čaka živahno karibsko vzdušje s številnimi trgovinicami in lokali, ki vabijo turiste, pomoli pa so vsak večer polni občudovalcev sončnega zahoda. Tu je bil doma tudi Ernest Hemingway in njegov dom je danes mogoče obiskati, saj je preurejen v muzej. Obvezno priporočamo obisk Mallory Squarea, večernega zbirališča uličnih umetnikov in obiskovalcev z vsega sveta. Seveda pa ne bomo izpustile glavne ulice Duvall, kjer bomo zagotovo našle lokal z glasbo po svojem okusu ter prijetne trgovinice, ki ponujajo vse mogoče. Prenočevanje.

5. DAN: KEY WEST – MIAMI BEACH
Po zajtrku se boste zapeljale nazaj proti Miamiju ter popoldan obiskali predel Mala Havano. To je živahen del mesta, kjer vzdušje narekujejo zvoki salse in latino ritmov, kjer strežejo najboljši mojito zrak pa je prežet z vonjem po cigarah. Gre za središče kubanskih priseljencev, ki so si tu ustvarili dom – svojo Kubo v malem. Nato nas čaka še vožnja do našega hotela v bližini morja. Nastanitev in za vse spočite še večerni sprehod ob morju. Prenočevanje.

6. DAN: MIAMI BEACH
Po zajtrku sprehod po parku South Pointe, ki je služil kot ozadje mnogim amaterskim in profesionalnim fotografom. Preostanek bomo namenile oddihu na plaži, možnost pa se bo odpraviti tudi v katerega izmed nakupovalnih centrov (prevoz za doplačilo). Priporočamo Sawgrass Mill, ki ponuja veliko izbiro dizajnerskih znamk po znižanih cenah. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Evropi.

7. DAN: EVROPA – LJUBLJANA
Polet s prestopanjem proti Sloveniji.

Cena na osebo :2.320 eur

Za več informacij nas pokličite na 041 630 135 ali na pišite na boom@siol.net

Program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

 • pri udeležbi najmanj 30 dam – od 2.320 EUR
 • pri udeležbi najmanj 25 dam – od 2.490 EUR

Cena vključuje

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi po programu
 • 5 prenočevanj z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • vstopnina v park Everglades in vožnjo s čolni
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 potnic 190,00 EUR/osebo
 • Dodatna ponudba, doplačila ob prijavi:
 • registracija ESTA za vstop v ZDA 36,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 590,00 EUR/osebo
Expand/Close
VIZA?

Za potovanje na Tajsko slovenski državljani ne potrebujejo vize.

You can send your inquiry via the form below.

Trip Facts

 • letalo
 • 7. - 13.3.2020