LEPOTE GORENJSKE - 1 Day

Odhod iz Brežic ob 6.30 uri. Vožnja s postankom mimo Ljubljane do prve točke našega izleta. Slovenski planinski muzej predstavlja razvojni lok slovenske planinske, gorniške, alpinistične in gorsko reševalne zgodovine, ki je prepletena z naravovarstvenimi in izobraževalnimi vsebinami. Ponašajo se z bogato zbirko predmetov s pestro zgodovinsko pripovedjo, bogatim arhivom fotografskega, filmskega, knjižnega in arhivskega gradiva. Razstavna pot nas bo vodila od klica gora in priprave na pot prek planinskih koč do osvojitve vrhov. Po ogledu si bomo privoščili malico in se odpravili na slap Peričnik, ki je oddaljen le nekaj kilometrov stran.

Pot nadaljujemo do naravnega rezervata Zelenci, ki nudi dom veliko zanimivim rastlinskim in živalskim vrstam. Na zahodnem delu močvirja se nahaja smaragdno zeleno jezero, ki daje vodi značilno modro-zeleno barvo. Prav zaradi barve je jezero z močvirjem dobilo ime Zelenci. Zanimivo je, da pozimi ne zamrznejo, njihova temperatura preko celega leta znaša približno 6°C. Po leseni brvi se bomo torej odpravili na nepozabno zeleno doživetje.

Po kratkem sprehodu se odpravimo naprej proti Planici, ki je ledeniška dolina, najbolj poznana po smučarskih skakalnicah. V dobrih dveh urah, preživetih v Planici, bomo lahko izbirali med različnimi aktivnostmi. Tisti pogumni se bodo lahko spustili po Zipline-u, drugi se bodo lahko odpravili na nezahtevno označeno pot do Doma na Tamarju, tretji pa preprosto uživali na sončku in ob dobri kavici ali pa se povzpeli na letalnico. Možno je tudi letenje v vetrovniku Nordijskega centra Planica ali pa voden ogled le-tega. Sledilo bo kosilo, nedaleč stran, v pravi slovenski gostilni v prijetnem domačem ambientu.

Po kosilu se odpravimo na našo zadnjo točko, kjer počasi sklenemo naše druženje. To je čudovito jezero Jasna, kjer se odsevi gora vidijo v kristalno čisti vodi. Jezero Jasna je kraj, kjer bomo odpočili misli in telo. Sledi počitek ob jezeru, morda fotografiranje z lesenim kipom Vitranca ali bronastim kipom kozoroga ob jezeru. Povratek proti domu in predviden prihod v večernih urah.

Day 1

You can send your inquiry via the form below.

Trip Facts

  • avtobus
  • Lahko
  • Enodnevni izlet