NIZOZEMSKA-KOLESARJENJE PO DEŽELI KOLES - 7 Days

Spoznajte Nizozemsko in kolesarite mimo znamenitih mlinov na veter, ob kanalih, skozi urejene vasi in znana mesta, po sipinah Severnega morja in vse do svetovljanskega Amsterdama.

1. DAN: LJUBLJANA (ali bližnje letališče)-AMSTERDAM
Zbor vseh udeležencev v Ljubljani (ali transfer do enega izmed bližnjih letališč), ter polet proti Amsterdamu. Po pristanku sledi transfer do železniške postaje ter sprehod in namestitev na ladji.  Po krajšem oddihu sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Večerja in nočitev na ladji.

2. DAN: AMSTERDAM-GOUDA

Med zajtrkom plovba po reki Amstel do obrobja mesta. Od tam pričnemo kolesarjenje po tipični holandski pokrajini skozi vasice proti Goudi. Sledi ogled mesta, ki je poznano tudi po siru in leži ob Renu. Večerja in nočitev na ladji (cca. 50 km).

3. DAN: GOUDA-ROTTERDAM-DELFT
Po zajtrku začetek kolesarjenja po rečnih nasipih do Kinderdijka. Zanimivo nizozemsko mesto poznano po mlinih na veter. Nikjer drugje na svetu jih ne boste našli toliko kot tu. Po ogledu nadaljevanje kolesarjenja do pristanišča in plovba s hitro ladjo (doplačilo) do Rotterdama. Nadaljevanje kolesarjenja skozi to novodobno mesto do Delfta. Delft je univerzitetno mesto s priznano tehnično univerzo, tako da je naokoli vedno veliko mladih ljudi in tudi vzdušje je dovolj prijetno. Mesto modrega porcelana, ki je ponesel slavo po vsem svetu si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

4. DAN: DELFT-DEN HAAG-LEIDEN
Po zajtrku začetek kolesarjenja do znamenitega Den Haaga ter ogled mestnih znamenitosti, upravnega središča Južne Holandije in sedeža nizozemske vlade, ki je tudi prebivališče kraljeve družine. Nato vožnja skozi letoviško mesto Scheveningen, ki velja za enega najlepših letovišč ob Severnem morju. Sprehod po promenadi in možnost osvežitve morju. Nadlajevanje kolesarjenja ob obali proti Leidnu. Rojstno mesto slikarja Rembrandta si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 40 km)

5. DAN: LEIDEN-HAARLEM
Kolesarjenje iz Leidna mimo znamenitih polj mesta Lisse do Cruquiusa. V mestu Cruquius se nahaja ena izmed treh ogromnih parnih črpalk za vodo s katerimi so v letih 1849-1852 izsušili Haarlemmermeer. Danes je črpalka v Cruquiusu muzej, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje kolesarjenja do Haarlema, ki vas bo sigurno očaral. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

6. DAN: HAARLEM-AMSTERDAM
Po zajtrku začetek kolesarske ture, ki nas bo nekaj nekaj časa vodila ob reki Spaarne in mimo Spaarndama vse do severnomorskega kanala, ki ga bomo prečili in naprej do svetovno znane vasice Zaanse Schans. V vasici, ki jo krasijo lesene hiške, prekrasni vrtovi in mali mostički, si bomo ogledali slavne mline na veter. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Amsterdamu. Popoldanski ogled mesta. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

7. DAN: AMSTERDAM-LJUBLJANA (ali bližnje letališče)
Po zajtrku slovo od posadke, prevoz do letališča in polet proti Ljubljani oz. bližnjemu letališču..

Cena na osebo : 930 eur

Za več informacij nas pokličite na 041 630 135 ali na pišite na boom@siol.net

Program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 18

Cena vključuje

 • letalski prevoz na relaciji Ljubljana ali Zagreb -Amsterdam -Ljubljana ali Zagreb
 • letališke in varnostne pristojbine
 • transfer letališče - Amsterdam - letališče
 • ročna prtljaga in oddana prtljaga 20 kg
 • namestitev na tipični rečni ladji (dvoposteljne standardne kabine na ladji, vključno sposteljnino in brisačami
 • 6 x polni penzion (zajtrk in večerja na ladji, kosilo = lunch paket, popoldanski čaj / kava)
 • slovenski vodnik, ki spremlja in kolesari s skupino
 • najem kolesa v času kolesarjenja

Cena ne vključuje

 • luške in turistične pristojbine 45 € (na licu mesta)
 • povraten transfer do Zagreba 20 €
 • MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 175 €, vstopnine na poti (na licu mesta)

You can send your inquiry via the form below.

Trip Facts

 • letalo
 • 26.7. - 1.8.2020