ORLOVO GNEZDO – OGLED HITLERJEVE REZIDENCE - 1 Day

Zgodaj zjutraj ob 3.00 se bomo odpravili na pot proti Nemčiji. Prvi postanek bo v Obersalzbergu. Po prvem obisku dežele Berchtesgaden leta 1923 je ta alpska pokrajina Hitlerja tako prevzela, da se je odločil, da se naseli na vznožju Kehlsteina na Obersalzbergu. Leta 1933, po prevzemu oblasti, je začel Hitler Obersalzberg najprej preurejati v privatno domovanje, kasneje pa v drugi sedež vlade. Od tam naprej nas bo popeljal avtobus do parkirnega mesta Orlovega gnezda. Orlovo gnezdo, impozantna granitna stavba, in dovozna cesta do gnezda sta bili zgrajeni v 12 mesecih. Reprezentanci namenjena stavba je bila 20. aprila 1939 predana vodji za njegov 50. rojstni dan. Orlovo gnezdo je bombni napad 25. aprila 1945 prestalo nepoškodovano. Ameriška okupacija ga je zasegla in prevzela njegovo upravo do leta 1952. Tedaj se je bavarska državna uprava odločila, da Orlovo gnezdo preda v zakup sekciji Berchtesgaden nemškega planinskega društva, s čimer je bil objekt predan v uporabo za gospodarske namene in se odprl za turiste.
Sprehodili se bomo po tunelu in popeljali z dvigalom do našega cilja. Sledi ogled razkošne Hitlerjeve rezidence. Po ogledu se odpravimo nazaj do avtobusa. Vožnjo bomo nadaljevali do Schönau am Königsse, kjer bomo imeli prosti čas za kosilo. Potem se bomo z ladjo popeljali po jezeru do mesta St. Bartholomä. Ogledali si bomo cerkev ter se sprehodili po prečudoviti okolici. Z ladjo se bomo odpravili nazaj na izhodiščno točko in se odpravili z novimi vtisi na pot nazaj proti Brežicam. Povratek v poznih večernih urah.

Cena vključuje

  • Avtobusni prevoz, vstopnico na Orlovo gnezdo, vožnjo z ladjico, osnovno turistično zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

You can send your inquiry via the form below.

Trip Facts

  • avtobus
  • Enodnevni izlet